Unieke ligging

Door de unieke ligging van Swichumer Pleats is de minicamping hét ideale vertrekpunt om Friesland te ontdekken:  de Friese hoofdstad Leeuwarden,  Grou, sportstad Heerenveen, Drachten en Elfstedenstad Sneek. Of wat dacht u van een bezoek aan het nabijgelegen natuurgebied De Alde Feanen (Oude Venen) of de Waddeneilanden Terschelling of Vlieland? De kaart geeft een indicatie.

Kaartje Swichumer Pleats

Leeuwarden

Leeuwarden bevindt zich op ongeveer 4 kilometer afstand. Leeuwarden heeft een historische binnenstad, waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan de verschillende winkels. Leeuwarden beschikt over vele bezienswaardigheden zoals, de scheve kerktoren de Oldehove, de Prinsentuin,  vele musea (waaronder het Fries Museum over de historie van Friesland), restaurants en een bruisend nachtleven.

Fiets de Pontjes-Route (Grou)

Fiets de ‘pontjes-route’ vanaf camping Swichumer Pleats, ook wel de 8 van Grou genoemd. Het ene moment fiets u door de weidse weilanden genieten van de natuur en het andere momenten passeert u een dorp en fiets u door het waterrijke landschap van het nationaal Park de Alde Feanen.

Tijdens de ‘pontjes-route’ passeert u het dorp Grou. Het dorpskern van Grou heeft diverse winkels, restaurants en terrassen. Grou heeft volop watersportactiviteiten.

De Alde Feanen (Oude Venen)

De Alde Feanen bestaat uit bijna 2300 hectare laagveenmoeras. Het landschap van De Alde Feanen bestaat onder andere uit moerasbossen, rietlanden, meren en grasland. In het Nationaal Park de Alde
Feanen broeden z’n 100 verschillende vogels en er groeien ruim 450 plantensoorten. In het Nationaal Park de Alde Feanen zijn een aantal fiets- en wandelpaden, daarnaast is het grootste deel van het Nationaal Park De Alde Feanen toegankelijk via vaarroutes.

Overige uitstapjes

  • Bowlen bij De Grote Keizer
  • Pitch en Putt Golf
  • Oldehove (Scheve kerktoren in Leeuwarden)
  • Blokhuispoort (voormalige Huis van Bewaring)
  • Zwembad ‘De Blauwe Golf’
  • Monkey Town (overdekt speelparadijs voor kinderen van 1 t/m 12 jaar)
  • Fries Natuur Museum
  • Planetarium in Franeker
  • Mineralogisch Museum in Grou

Omgeving_3

Openbaar Vervoer

De dichtbijzijnde bushalte (lijn 749) is op circa 6 minuten loopafstand. Overdag en s’avonds één keer per uur. De bushalte betreft een opstapper. Tevens biedt deze opstapper de service om u van Swichumer Pleats op te halen en/of terug te brengen.